Umwelt

Verblijf in Lemsterland staat voor een ontspannende vakantie of break, waar al het denkbare binnen handbereik is. De authentieke dorpen in de landelijke gemeente bieden een ontspannen sfeer.
Naast hoofdplaats Lemmer zijn ook Echtenerbrug en Delfstrahuizen bekende watersportplaatsen. Mede dankzij het Friese Meren project is er de afgelopen jaren geïnvesteerd in kwaliteit van dit watersportgebied.

Maar er is zoveel meer. Geniet van het strand, een drankje of hapje op een terras. En al die leuke winkeltjes… Beleef een rondvaart of maak op een actieve manier kennis met de boerderij, waar naast Boerengolf tal van activiteiten voor u georganiseerd kunnen worden.
Breng een bezoek aan het Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal. Niet ver van Lemmer zijn er prachtige bossen – in Gaasterland of het Kuinderbos – ideaal om te fietsen, wandelen of voor andere sportieve activiteiten. Liever tennissen of indoor zwemmen? Is ook mogelijk. Lemsterland is uiteraard bekend van vis, zowel om van te smullen in een restaurant of om zelf te vangen.

Even een dagje verder weg? De grote pretparken enz zijn snel bereikbaar vanuit Lemsterland.
Waarop wacht u nog?  Van harte welkom in Lemsterland!

In Lemmer is veel te doen. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort tot Friesland. Daardoor is het een  sfeervol, maritiem centrum. Midden in het dorp meren veel watersporters af. Het is dan ook leuk te struinen langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. Populair zijn de gezellige terrassen langs de kades. Mensen zitten er graag, omdat de boten voor hun neus langs komen. Het vaarwater door Lemmer is immers een drukke verbinding tussen de Friese meren en het IJsselmeer.

Woudagemaal

Woudagemaal

Een kijkje nemen bij het woudagemaal in Lemmer ?, u vind dit unieke gemaal op 1 km afstand van het huisje.

Het Woudagemaal in Lemmer is het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog werkt. Al sinds 1920 wordt het gemaal bij hoge waterstanden aangezet om het overtollige water uit de boezemwateren te lozen. Weliswaar draait er sinds 1966 in Stavoren een moderner gemaal, het Woudagemaal heeft nog steeds een praktische functie in de Friese waterhuishouding.
Het architectonisch en historisch unieke Woudagemaal is vanaf 1977 een beschermd monument. In 1998 is het geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

website/informatie

Strand Lemmer

Wilt u lekker een dagje naar het strand ?, dan is het strand van Lemmer daar uitermate geschikt voor.
Het uitgestrekte Lemster strand bevind zich aan het Ijsselmeer en Beachclub is hier direct gelegen aan het Lemster strand waar u ook het nieuwe overdekte zwembad vind. U vind het strand op loopafstand van de vakantie huisje.

Waar u zich in Beachclub Lemmer ook bevindt; de ambiance is prachtig en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Buiten op ons beschutte terras bijvoorbeeld, met fenomenaal uitzicht over het IJsselmeer, ff binnen in ons smaakvol ingerichte restaurant, waar de sfeer van het meer overal voelbaar is.

website/informatie

Beach club lemmer

ORCHIDEEËN HOEVE

Pantropica

Gezellig een dagje uit? Geniet van de tropische tuinen in Pantropica.
Duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, tropische vogels, kleurrijke Lori’s,
reptielen en koikarpers zijn op natuurlijke wijze samengebracht in de Maleisische, Orchideeën- en Lorituin.
In de Vlinder Vallei, Europa’s grootste vlindertuin, vliegen meer dan tweeduizend vlinders. Pantropica is binnen een kwartier bereikbaar vanaf het vakantie park.
Kijk voor meer informatie en prijzen op de website van de Orchideeën Hoeve door de button te volgen.

website/informatie